Active

ACTIVELE CURENTE (Current assets) sunt acele active care pot fi transformate in bani intr-o perioada scurta de timp, in general mai mica de un an. Datorita faptului ca se transforma usor in bani ele mai sunt cunoscute si sub denumirea de active lichide.

In aceasta categorie se inscriu:

  • Stocuri (Inventories) care cuprind materiile prime, materialele auxiliare, semifabricatele, marfuri si produsele finite pe care o societate le are pe stoc la sfarsitul unei anumite perioade de timp (luna, an). Ele se regasesc in balanta la costul lor de achizitie/productie.
  • Creante (Trade and other receivables) care cuprind: sume de incasat de la clienti, avansuri acordate furnizorilor, debitori diversi, TVA de recuperat, alte creante ale societatii.
  • Casa si conturi la banci (Cash and cash equivalents) care cuprind toate sumele de bani aflate in casa sau conturile bancare ale unei societati.
ACTIVELE IMOBILIZATE (Non-current assets) constau in mijloacele fixe achizitionate de societate pentru desfasurarea activitatii, respectiv: terenuri, cladiri, instalatii tehnice, utilaje, mobilier etc. Ele se regasesc in balanta la costul lor de achizitie, mai putin suma aferenta amortizarii curente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


analiza financiara in marime naturala

Graficul zilnic al cursului valutar


Acest grafic euro - ron nu este pentru a te speria ci pentru a te ajuta sa iei o decizie mai usor in cunostinta de cauza. Invata cum sa stapanesti cursul banilor